Blog berwajah baru!! – new look

A’kum semua…

Hari ini aku akan mengumumkan blog aku yang berwajah baru menggantikan blog lama yang berwarna kehijau-hijauan.

Aku tukar look & feel nie sebab aku rasa look & feel sekarang ni lebih mudah dibaca berbanding yang lama macam susah je nak baca, color striking sangat. Blog nie pun aku adjust untuk ruang lebih luas bagi memudahkan pembacaan.

Kepada semua pembaca, diharap anda juga berpuas hati dan dapat membaca blog ini tanpa sebarang gangguan dan masalah…

wassalam… – papit

Dillema Pelanggan Kecewa

Pagi nie, sebelum memulakan hari, aku pun buka la paper, baca ruangan forum. Lalu aku pun terbaca pasal rungutan seorang pelanggan streamyx yang kecewa dgn servis TM Berhad.

Sememangnya sebelum ini terdapat banyak rungutan pelbagai pihak pasal ketidakpuasan hati mengenai perkhidmatan streamyx, yuran naik, servis lambat, asyik2 dc…

Tapi terdapat kelainan sikit terhadap rungutan kali ini… Apa dia?

Jom kita baca rungutannya :
sumber : Ruangan Forum Utusan Malaysia

Kecewa khidmat Internet Streamyx

Saudara Pengarang,

SAYA baru sahaja menggunakan perkhidmatan Internet Streamyx selama seminggu dan saya dapati kelajuan streamyx ini sangatlah perlahan iaitu kelajuan 10.0 Mbps sedangkan saya menggunakan pakej RM99 sebulan yang sepatutnya boleh mencapai kelajuan sebanyak 1 GATE.

Memanglah untuk mencapai kelajuan sebanyak 1 GATE adalah susah, sekurang-kurangnya kelajuan 500.0 Mbps dapat dicapai.(1)

Tetapi kelajuan yang saya dapat hanyalah kelajuan 10.0 Mpbs sedangkan komputer saya menggunakan dua prosesor Xeon yang sangat laju dan memorinya sebanyak 2 GATE.(2)

Jadi saya pun menghubungi Streamyx untuk memberitahu masalah yang saya hadapi.

Respons yang diberikan amatlah mengecewakan. Mereka menyuruh saya menunggu sebentar sambil menghidangkan muzik yang entah apa-apa.

Saya terpaksa menunggu hinggalah duit kad prabayar saya sebanyak RM30 melayang.(3)

Kemudian keesokannya saya cuba menghubungi Streamyx sekali lagi.

Kali ini barulah mereka melayan saya. Saya pun menceritakan masalah saya dan kemudian mengikut arahan yang diberikan tetapi tidak juga dapat meningkatkan kelajuan Internet tersebut.

Saya menghubungi mereka sekali lagi dan menyuruh mereka menghantar orang untuk memeriksa modem saya. Tetapi mereka mengatakan terpaksa membuat report dahulu.

Setelah memberikan report bernombor 3145629 bertarikh 28/4/2005, mereka berjanji dalam masa satu hingga dua jam kemudian, mereka akan menghubungi saya kembali.

Tetapi sampai keesokan harinya mereka masih tidak menghubungi saya dan sehingga ke hari ini, langsung tiada panggilan daripada pihak Streamyx untuk menyelesaikan masalah saya ini. – PELANGGAN KECEWA, Gombak, Selangor.

Interesting notes :

1 – Terdapat unit sukatan baru dalam kelajuan internet (GATE)
2 – Kelajuan ketahap 1 GATE sukar dicapai, rujukan (1)
3 – Tapi sekurang-kurangnya kelajuan 500mbps memadai (1)
4 – bilangan CPU Xeon yang sgt laju boleh efek speed internet (2)
5 – Terdapat mobo bleh support memory samapai 2 GATE (2)
6 – Penulis hanya beli topup henpon RM30 pada hari kejadian (3)

Sekiranya apa yg dikatakan adalah benar maka :

1 – Penulis ini memang pandai menulis, dari segi olahan ayatnya
2 – Penulis berkelulusan tinggi (mungkin lepasan ijazah?)
3 – Unit GATE bleh diapplikasi pada memory mahupun speed internet
4 – Mungkin unit GATE berasal dari Bill Gates?
5 – Technician streamyx taknak pi Gombak, sbb Gombak jauh.
6 – Penulis mungkin custom-made motherboardnya
7 – Penulis dah biasa pakai line internet berhalaju tinggi
8 – Speed 1 GATE adalah halaju biasa bagi penulis
9 – Speed bawah 500Mbps adalah “cikai”
10 – Speed Streamyx Gombak adalah 10Mbps pada RM99/bulan!!!

IMHO, sekiranya aku dpt streamyx 1Mbps pun aku dah puas dah.. skrg nie aku hanya ada speed streamyx 0.5mbps je…

Pada pendapat aku la, Pelanggan Kecewa patut bersyukur kerana dia tinggal di Gombak yang mendapat liputan Streamyx 10Mbps pada kadar RM99/bulan… Pelanggan Kecewa sepatutnya sedar, terdapat orang lain yang lebih daif dari saudara yang hanya mendapat streamyx 0.5Mbps hinggalah 2Mbps…

– wassalam..

p/s: please pass this article around in the email, it will increase IT awareness among us, the internet surfers… :)

Blog ends – ok dah.. tak tahan nak tergelak nie..

Menukar Linux Boot Logo

Intro :
Pernahkah anda melihat boot screen Linux? Pernahkah anda lihat bagaimana logo penguin (tux) di custom-madekan oleh beberapa distro? Sebagai contoh :

Customized Boot Logo

Tutorial ini akan menunjukkan anda cara-cara untuk membuat Linux bootlogo custom-made khas untuk kegunaan anda dan kroni-kroni anda :p

Perhatian : Hanya untuk kernel 2.6.x sahaja

Artikel ini menganggap anda sudah mahir menggunakan GNU/Linux dan tahu cara untuk mengkompil kernel dan konfigurasi Grub/Lilo. Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala malapetaka yang menimpa anda akibat tutorial ini.

Fasa 1 : Edit Logo Anda
1. Cari satu logo
2. Edit logo tersebut
3. Convertkan color, kasik < 224
4. Save sbg “logo_linux_clut224.ppm”
5. copy dlm /usr/src/linux/drivers/video/logo

Fasa 2: Compile Kernel
1. cd /usr/src/linux
2. make menuconfig
3. pilih Drivers->Video->Logo Config
4. pilih Bootup logo,dan semua submenu
5. Compile kernel

Fasa 3: Test boot kernel
1. Configure Grub
2. Reboot
3. Berjaya!

Tak jadi?
Jangan putus asa sekiranya tidak berjaya, sila semak semula langkah-langkah yang diberikan. Kesalahan biasa :

1. Pastikan save dlm format “*.ppm”
2. Color logo mesti kurang <224
3. Mesti boot linux dlm framebuffer mode
4. configure lilo/grub utk boot kernel baru

Links berkaitan :
1. Panduan compile kernel
2. Panduan compile kernel – pdf
3. Configure Grub for new kernel
4. Photo Editing Software yang digunakan
5. Linux Kernel Archives

SystemRescueCD – Selamatkan PC dgn Linux !

Favorite distro aku untuk rescue adalah Damn Small Linux dgn SystemRescueCD. Tapi hari ini kita hadkan perbincangan kepada SystemRescueCD bagi mendapatkan lebih input.

Sysrescuecd merupakan sebuah distro GNU/Linux yang disasarkan khas kepada para pengguna yang memerlukan tools untuk melakukan tugas2 penyelenggaraan dan recovery PC.

Systemrescuecd merupakan distro GNU/Linux yang menggunakan konsep LiveCD untuk dilarikan dan bersaiz lebih kurang 250mb.

Ringkasan features Systemrescuecd :
Network Autodetection
WiFi-Support
QtParted – Partition Magic Clone
Windows File Sharing
OpenSSH server/client
FTP server/client
ClamAV Antivirus
ms-sys – Utility boot record Windows
lilo/grub – memulihkan bootloader Linux
links/lynx – Console-based webbrowser

Klik sini untuk mendapatkan pekej perisian lengkap.

Pengendalian SystemrescueCD sangat intuitif dan mudah. Walaupun bagi pendapat aku SystemrescueCD masih kurang elemen user-friendly macam Damn Small Linux, tapi SystemRescueCD jelas dapat compensate dengan adanya built-in spelling corrector (Zsh shell) utk memudakan kerja2 baikpulih.

Setelah menguji pandu, didapati SystemRescueCD mempunyai keistimewaannya tersendiri dengan menggabungkan elemen-elemen penting semasa melakukan operasi baik-pulih kepada pc. Ini jelas dapat dilihat dgn keupayaan SystemRescueCD untuk mengesan perkakasan yang terdapat dalam PC serta kepelbagaian filesystem yang disokong oleh SystemRescueCD.

Walaubagaimanapun, SystemRescueCD tidak syorkan kepada pengguna yang tidak pernah menggunakan GNU/Linux. Ini disebabkan penggunaan asas SystemRescueCD ini sendirinya mengandaikan penggunanya pernah menggunakan GNU/Linux dan tahu sedikit sebanyak selok-belok sistem komputer.

Screenshot SystemRescueCD
Boot Screen :
Booting Process

QtParted – Partition Magic Clone :
Partition Magic Clone

You can order SystemRescueCD+some other stuff from me at RM 12 (inclusive of shipping), just drop me a mail for payment instructions. The money obtained from selling this cd will help me fund my linux hobby/project.

Alternatively, you can download SysteRescueCD iso at http://www.sysresccd.org/

Deadline Yuran ITTutor.net – Fasa 1

Pengumuman…

Hari ini merupakan 30 April 2005, maksudnya hanya terdapat 4 hari saja lagi sebelum deadline Fasa 1 (4 Mei 2005) untuk para ahli forum ITTutor membuat bayaran.

Selepas tarikh ini (Fasa 2), ahli belum berbayar hanya boleh membaca forum, tetapi tidak boleh membuat posting baru. Ahli-ahli belum berbayar akan ditamatkan keahlian mereka sekiranya mereka masih gagal membayar yuran selepas tamat perlaksanaan Fasa 2 (tarikh akhir 30 Jun 2005).

Pembayaran boleh dibuat melalui :

Nama: FARIS IT SERVICES
Bank: Maybank
No Akaun: 5140 6621 9719
Beneficiary ID or registration number: 001228518X
Yuran : RM 10.00 (one-time fee)

Selepas anda membuat pembayaran, Sila emailkan kepada ifaris@gmail.com :

Nama
Nickname ahli,
Tarikh pembayaran
Funds Transfer Receipt (kalau gunakan maybank2u)

Kerjasama anda untuk membangunkan Forum ITTutor sebagai medium perhubungan Professional IT adalah amat dihargai…

Perhatian : Notis ini tidak diendorsedkan oleh pentadbir Forum ITTutor, sekadar friendly-reminder utk memajukan Forum IT negara – mypapit.