How to Enable More Compiz effect in Ubuntu Gutsy Gibbon

One of the changes made in Ubuntu Gutsy Gibbon is Compiz enabled by default on installation. However the Compiz desktop effect setting are modest at best when enabled out-from-the-box in Ubuntu Gutsy Gibbon.

How to Customize Compiz effect in Ubuntu Gutsy Gibbon
From Desktop, go to Applications->Add/Remove…, search for ‘compiz’ and then install the CompizConfig utilities.

CLI lover might want to “sudo apt-get install compizconfig-settings-manager”.

To customize Compiz effects, just go to System->Preference, and select Advance Desktop Effects Settings.

There you go, a simple guide how to enable Compiz setting manager for Ubuntu 7.10 (Gutsy Gibbon). From here, you can add and remove compiz effects according to your needs and processing power budget. Hope you’ll find it useful !

[tags]ubuntu,debian,compiz,linux,opensource,desktop,effects,graphics,opengl,glx[/tags]

4 thoughts on “How to Enable More Compiz effect in Ubuntu Gutsy Gibbon

  1. boleh tak buat satu print screen untuk cara2 nak install berly kat ubuntu 7.10…kalau tak keberatan la..pasal saya baru lagi dengan linux ni so tak tahu ..tapi nak tahu.saya harap anda boleh bantu saya dan juga kawan2 yang lain di luar sana

  2. Hello geng mrsmB…apsal bila aku enable compiz fusion, aku punya nautilus xde window border? maksud aku bar minimized,maximized dan close hilang..Pastu, firefox aku punya border jadi kaler putih..button close,minimized dan maximized pun xde, tapi bleh klik..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>